Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Waar kan ik zien of ik de juiste schaal hebt aangemaakt via 'compute'?

0 leuk 0 niet-leuks
Bij opdracht 1.2.4. Indien je een nieuwe schaal hebt aangemaakt via compute (bijvoorbeeld 'vertrouwen', waar kun je deze nieuwe schaal dan ergens terugvinden? Ik voerde de juiste syntax in, kreeg geen foutmelding. Maar waar kan ik de desbetreffende schaal dus terugvinden en hoe zie ik of ik het correct heb gedaan?
gevraagd 5 juli 2016 in Psychologisch Survey (PS) door 839072808 (400 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Je kunt bijvoorbeeld frequenties of descriptives opvragen van de nieuwe variabele, respectievelijk met de syntax:

FREQ vertrouwen.
DESCR vertrouwen.

Als je vervolgens categorieen en/of centrum- en spreidingsmaten te zien krijgt, heb je de nieuwe variabele succesvol aangemaakt.

(Natuurlijk geldt voor deze twee commando's, net als voor de COMPUTE statement, dat die wel uitgevoerd moet worden: dit kan door deze te selecteren in de syntax editor en CTRL-R in te toetsen.)

beantwoord 5 juli 2016 door gjp (69,380 punten)
En de oplossing die ik vaak als eerste stap gebruik: de nieuwe variabele hoort helemaal achteraan de lijst van variabelen in de dataframe te staan (of onderaan in de variable list). Ik scroll meestal zover mogelijk naar rechts; meestal zie ik in een oogopslag wel of er iets grondigs mis is gegaan. De punten die je genoemd hebt zijn dan meestal mijn stap 2+
...