Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

APA beschrijving Oblimin Rotatie laatste loodje

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Hr

Op weg naar mijn laatste loodje....erg op zoek naar een begrijpelijk voorbeeld van een resultatenbeschrijving van een PCA Oblimin rotatie volgens APA. Kom in Field wel wat tegen, maar is gericht op Varimax en wat 'lastig' te ontcijferen (blz 671, third edition). Mijn dank is wederom GROOT   ;-)
gevraagd 21 september 2016 in Methodologie door admartens (270 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Op zich is de beschrijving niet veel anders. Over het algemeen wordt vaak enkel gezegd voor welk type rotatie gekozen is. Zoals in "Een PAF werd uitgevoerd met een Oblimin rotatie. Op basis van [vul in] criterium werden [aantal] componenten gevonden die [X]% van de variantie verklaarden. De eerste component verklaarde [X1]% van de variantie en omvatte de items over blah", etc. Als er al meer over de rotatietechniek gezegd wordt, dan vind dat in de methodesectie plaats.
beantwoord 22 september 2016 door Ron Pat-El (49,020 punten)
...