Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Hoe krijg ik formules opgeschreven of gekopieerd in Word?

0 leuk 0 niet-leuks
Dit lukt mij namelijk niet, maar het moet kunnen. Wat is de truc?

Ik wil het graag zelf kunnen opschrijven om steeds de gebruikte symbolen los kunnen schrijvenEn niet alleen complete formules, maar ook de losse tekens, zoals het optelteken, het teken voor gemiddelde, een optelteken met als superscript een n en als subscript een n... etc...

Ik hoop dat ik mijn vraag helder stel.

Alvast veel dank, Petra
gevraagd 5 januari 2017 in Inleiding Data Analyse (IDA) door 851928612 (1,800 punten)
bewerkt 5 januari 2017 door 851928612

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zou eerste de appendix "Wetenschappelijk onderzoek in de 21ste eeuw" grondig bestuderen. Daar staat het antwoord namelijk in :-)

(zie https://xkcd.com/627/)

Door dat toe te passen kom je dan bijvoorbeeld de volgende pagina's tegen: https://google.nl/search?q=equations+word of https://google.nl/search?q=formules+word

Door die pagina's te bestuderen weet je in no time hoe je formules toe kunt voegen in Word.

De belangrijkste les is: leer om zelfstandig dit soort dingen uit te zoeken. Meestal heb je dan op de snelste manier antwoord, en belangrijker: zo kun je zelf bijleren, zonder dan je anderen (zoals docenten) nodig hebt. Docenten kun je altijd nog inschakelen als je via zoekmachines niets kunt vinden.

(Het idee van deze werkwijze is niet dat wij als docenten minder werk hebben :-) Het idee is dat het deels ons werk is jullie autonome 'problem solvers' te maken, en jullie aanleren om elk probleem eerst te googlen hoort daarbij. Bovendien hebben wij dan meer tijd voor problemen die je niet eenvoudig zelf kunt oplossen.)

(Voor de duidelijkheid: dit is niet bedoeld als 'terechtwijzing' ofzo - die appendix is deels geschreven vanuit het besef dat de meeste studenten die mate van zelfstandigheid nog moeten ontwikkelen, en dat is niet erg. Daar doe je tenslotte een opleiding voor :-) Het is wel bedoeld als les :-))
beantwoord 5 januari 2017 door gjp (70,230 punten)
...