Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Wat is de normering van het tentamen?

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil graag weten hoeveel vragen ik van het oefententamen ongeveer goed moet hebben om hem te 'halen' om in te kunnen schatten of ik nog meer moet leren of dat ik ongeveer genoeg kennis heb.
gevraagd 6 januari 2017 in Inleiding Data Analyse (IDA) door 851417326 (490 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Je moet er 62 goed hebben om een 6 te halen. Na gokkanscorrectie is er een cesuur van 55%, vandaar de 62 vragen goed.
beantwoord 6 januari 2017 door Reinout Vrijhoef (7,480 punten)
0 leuk 0 niet-leuks

Normaal is de cesuur inderdaad 62 vragen; maar die kan veranderen mochten er wijzigingen zijn (want dan veranderen de berekeningen ook). De cesuur staat steeds op de eerste pagina van de toets.

Overigens is het heel onverstandig om deze cursus 'net' te proberen te halen. De onderzoekspractica zijn cumulatief, latere inhoudelijke cursussen gaan er ook vanuit dat je goed begrip hebt van methodologie en statistiek, en voor de bachelor- en mastertheses heb je dit sowieso nodig.

De reden dat je niet alle vragen goed hoeft te hebben is niet omdat je niet alle kennis hoeft te beheersen! De reden dat je niet alles goed hoeft te hebben is omdat we erkennen dat er in toetsen ook meetfout zit. Je hoort dus 100% van de stof te beheersen: maar door toeval kan het zijn dat je wat vragen fout beantwoord (omdat je iets verkeerd interpreteert ofzo, of omdat je een slechte dag hebt). Daarom mag je een aantal vragen fout hebben. Niet omdat je met 60% van de stof voldoende beheerst!

Zie ook http://oupsy.nl/help/3101/mag-je-alles-op-de-output-van-de-tentamencasus-schrijven, http://oupsy.nl/help/3052/kan-het-tentamen-maken-voor-ida-met-alleen-het-boek-pdf-van-site en http://oupsy.nl/help/2965/is-er-direct-uitslag-na-het-tentamen

beantwoord 18 januari 2017 door gjp (70,920 punten)
Vriendelijk dank, ik gebruik dit alleen om te kijken hoe ver ik met mijn kennis over de toets ben. Ik ben niet van plan hem 'net' te halen ;) Bedankt voor je antwoord.
Sorry, dat wilde ik ook niet impliceren - maar deze vraag wordt ook door toekomstige studenten gelezen, dus wilde het wel even uitleggen :-)
...