Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

welke codering moet ik toevoegen aan het verslag?

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb bovenstaande doorgenomen en dit roept bij mij de volgende vraag op. Ik heb in qualicoder het indexeren afgerond. Nu moet ik dus aan de tweede fase beginnen. Welk van de twee code structuur moet ik toevoegen aan het verslag, de index of de uiteindelijke soortering met psychologische attributen?
gevraagd 16 februari 2017 in Kwalitatief Onderzoek (oude cursus Observatie & Interview) door larisafeije (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Wel - de indexering hoef je niet te overschrijven met je codes. Je kunt bijvoorbeeld al je indices laten vallen onder een code 'indices' en je codes onder een code 'codes'.

Maar als je moet kiezen tussen een van de twee, rapporteer dan de codes. De indices zijn alleen een hulpmiddel om de onderwerpen van de interviews, dus de oppervlakkige informatie, te ordenen. De codes gaan juist in op de diepere psychologie. Kortom: het indexeren kan iedereen: hiervoor hoef je alleen te kunnen lezen. Het coderen, echter, vereist specifieke expertise als psycholoog. Dat is het interessantste product.
beantwoord 20 februari 2017 door gjp (69,620 punten)
...