Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Fout bij terugkoppeling opdracht 2.3.1 Onderzoekspracticum KWA?

0 leuk 0 niet-leuks
Is er een fout bij de terugkoppeling van Opdracht 2.3.1 Onderzoekspracticum KWA? Het gaat voornamelijk over of het gelijke of ongelijke varianties zijn.
gevraagd 18 december 2013 in Kwantitatieve Data Analyse (KDA) door Piri (190 punten)
hertagd 18 december 2013 door Piri

2 Antwoorden

3 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Bij deze opdracht vragen we u nog niet om zelf te bepalen of de varianties gelijk dan wel ongelijk zijn. We geven in de terugkoppeling aan dat het om gelijke varianties gaat. U mag dat dus als gegeven aannemen.

Als u de t-toets met SPSS zou uitvoeren (wat hier dus nog niet de bedoeling is) dan ziet u dat Levene's test aangeeft dat de varianties gelijk zijn.
beantwoord 19 december 2013 door Tilly Houtmans (1,140 punten)
geselecteerd 19 december 2013 door gjp

Dat kan wel zo zijn, maar dan zou dit gegeven moeten worden vooraf en niet pas bij de terugkoppeling. Immers, dan heb je al een berekening gemaakt met de verkeerde formule. Daarop is dan ook je hele antwoord gebaseerd. 

Wat Martine zegt, is de spijker op zijn kop. Het werkt demotiverend en frustrerend om bij een uitleg te zien dat er bij de opdracht niet voldoende informatie was gegeven.

Het moet toch niet moeilijk zijn om dat op de site aan te passen?
0 leuk 0 niet-leuks
beantwoord 18 december 2013 door Piri (190 punten)
...