Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Hoe kan condities op leeftijden en andere variabelen uitsplitsen.

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben al heel erg lang bezig om uit te zoeken hoe ik voor elkaar krijg dat ik binnen een conditie voor subgroepen binnen die conditie, de verschillende leeftijden en sekse kan beoordelen op gemiddelden en standaarddeviaties..

Ik heb leeftijd in vier verschillende groepen verdeeld.

Vervolgens heb ik volgende gedaan.

SORT CASES  BY conditie leeftijdsgroep.
SPLIT FILE LAYERED BY conditie leeftijdsgroep.

DESCRIPTIVES VARIABLES=conditie leeftijdsgroep
  /STATISTICS=MEAN STDDEV MIN MAX.

Het komt er niet uit. Hoe ga ik het voor elkaar krijgen?
gevraagd 23 april 2017 in Psychologisch Experiment (PE) door lsciarone (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het is me uiteindelijk zelf gelukt. Field blz 188 en dan voor split file conditie kiezen. op ok klikken en dan naar descriptive-frequencies leeftijd kiezen, vervolgens alle opties zoals altijd en ok. Dan krijg je per conditie de leeftijden en standdaarddeviaties. Zo kan je ook voor sekse doen, waarbij ook conditie in de split file. Daar ging ik fout, welke variabele te kiezen. Bij field staat nml dat je dus de sekse bv invoert, maar dat gaat hier niet goed. Die vul je pas bij frequencies in. Condities splits je.
beantwoord 24 april 2017 door lsciarone (260 punten)
...