Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Hoe rapporteer je de F-waarde (df1, df2) correct?

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben inmiddels druk bezig met de tentamenopdracht en vraag me steeds het volgende af: hoe rapporteer ik correct de F-waarde. Ik weet de vorm wel, bijv. F(df1, df2) = 3.14, p < .001, + effectgrootte, maar vraag me steeds af hoe ik de df2 kan vinden. De df1 is niet zo ingewikkeld, die staat in de tabel wel bij de F-waarde, maar waar haal ik de df2 vandaan? Ik kan het nog niet duidelijk uit Field halen, soms denk ik de error, soms de totale df. Wie kan mij uitsluitsel geven? Is daar een eenvoudige stelregel voor? Kan er een voorbeeld bij met de SPSS tabel, bijv. de within of between subjects effects? Bedankt!
gevraagd 24 april 2017 in Experimenteel Onderzoek (PB0402 en S05281) door judithvanholland (160 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
De F waarde is een ratio van de gemiddelde kwadratensom (means square) behorend bij het effect waarin je geïnteresseerd bent, gedeeld door de residuele gemiddelde kwadratensom. Gemiddelde kwadratensom is de kwadratensom (sum of squares) gedeeld door de vrijheidsgraden (df).

Die df1 staat dus in de rij van het effect waarin je geïnteresseerd bent en de df2 bij de residuele of error rij.
beantwoord 24 april 2017 door Peter Verboon (11,160 punten)
...