Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

er verandert niet iets.

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb file-new-syntax gedaan en heb vervolgens jouw commando gekopieerd en geplakt. De woorden worden rood en oranje maar als ik dan opnieuw een grafiek open dan krijg ik nog steeds 0,1 en 0,2.
gevraagd 4 mei 2017 in Inleiding Data Analyse (IDA) door anjadocter (280 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dat is vreemd. Ik heb de datafile gedownload, en er lijken geen value labels ingesteld te zijn. Bizar.

Ik ga uitzoeken hoe dit kan. Voor nu kun je de value labels als volgt instellen:

VALUE LABELS Gender 1 'Male' 2 'Female'.

Je kunt dit natuurlijk vertalen naar andere variabelen: de groene tekst is de variabelenaam, de paarse nummers zijn de nummers, en de blauwe teksten zijn de labels die je wilt toekennen aan het voorgaande nummer.

Dat VALUE LABELS commando hoef je maar een keer in je analysescript te zetten (bovenaan), daarna worden de labels opgeslagen in je dataset.

Het is verstandig je alvast aan te leren je dataset niet op te slaan; zorg in plaats daarvan dat je de commando's om je dataset voor te bereiden op je analyses bovenaan je analysescript zet, zodat je die automatisch als eerste uitvoert als je je dataset weer inlaadt.

Je krijgt dan dus zoiets:

VALUE LABELS Gender 1 'Male' 2 'Female'.
FREQ Gender.

En dan de output:

(Deze is gegenereerd met PSPP.)

beantwoord 5 mei 2017 door gjp (69,780 punten)
...