Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Moet je in de samenvatting ook referenties opnemen?

0 leuk 0 niet-leuks
En als dat zo is, is dan de juiste notatie bij de eerstvolgende referentie met meer dan één auteur  in rest van het verslag 'et al.'? Dit is mij niet helemaal duidelijk, omdat de samenvatting moet lezen als een mini-artikel. Ik kan me daarom voorstellen dat de samenvatting helemaal los staat van de rest van het verslag, en je daarom vanaf de inleiding de referentie met meerdere auteurs weer eerst een keer voluit opneemt.

Of begin je pas met refereren vanaf de inleiding?
gevraagd 7 mei 2017 in Experimenteel Onderzoek (PB0402 en S05281) door Ivonne Lipsch (2,210 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Meestal proberen mensen een samenvatting zo te schrijven dat er geen referenties in nodig zijn, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Dezelfde regels gelden zoals deze in de inleiding gelden: als het nodig is om een stelling, of de naam van een theorie van referentie te voorzien, dan moet die worden geplaatst. De samenvatting wordt dan gezien als een doorlopend onderdeel van het gehele manuscript; dus inderdaad: de tweede maal drie of meer auteurs wordt in de inleiding gelijk et al
beantwoord 8 mei 2017 door Ron Pat-El (42,380 punten)
...