Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Er wordt cursussen vaak verwezen naar de APA richtlijnen, maar als ik op internet zoek kom ik allerlei versies tegen. Welke moet ik aanhouden?

0 leuk 0 niet-leuks
gevraagd 19 mei 2017 in APA regels door Ivonne Lipsch (2,210 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De meest recente versie is APA 6e editie (2010). Subkoppen zijn daar vereenvoudigd. Niveau 1-3 zijn dikgedrukt en pas vanaf niveau 4 wordt gecursiveerd. In APA 5e editie was de opmaak van subkoppen afhankelijk van hoeveel niveaus in het manuscript gebruikt werden. Meestal werden supkoppen op niveau 2 gecursiveerd.
beantwoord 19 mei 2017 door Ron Pat-El (49,100 punten)
Kleine toevoeging: deze APA manual wordt verstrekt bij het vak "Literatuurstudie". Als je dat vak hebt besteld kun je dus alle details nalezen. Verder is bijvoorbeeld de site van het OWL Online Writing Lab een handige referentie: https://owl.english.purdue.edu/owl/resource/560/01/
...