Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Kan ik het tentamen in augustus afleggen en wat dan met de tentamencasus?

0 leuk 0 niet-leuks
Beste, ik heb me voor deze module ingeschreven in november, denkende dat ik in januari het tentamen kon doen. Nu ben ik geopereerd geweest en ik voorzie om het tentamen in augustus te doen. De bijhorende onderzoeken met beloningscodes heb ik reeds gedaan. Kan ik het tentamen gewoon in augustus afleggen? Waar vind ik dan de tentamencasus? Hartelijk dank,
gevraagd 13 juni 2017 in Inleiding Data Analyse (IDA) door silvi (120 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Normaal gesproken moet je de tentamens doen tussen de 9e en 12e week van het kwartiel. Dat is dit kwartiel (volgens mij) 26 juni t/m 15 juli. De herkansingen mogen wel buiten deze weken worden ingepland. Als je je in november had aangemeld voor kwartiel 2, dan had je toen dus ook examen moeten doen. Als je toen geen vertraging van het examen hebt aangevraagd i.v.m. de omstandigheden, dan heb je waarschijnlijk al één van de drie examenpogingen gehad (deze valt dus automatisch in die laatste drie weken van het kwartiel, of je het examen nou doet of niet). In jou geval zou het dan betekenen dat je nog twee herkansingen over hebt, en deze kan je inplannen wanneer je wilt, dus ook in augustus.

Ik zou voor alle zekerheid even telefonisch contact opnemen met de OU, of je je eerste examen, theoretisch, al gehad hebt, en nu dus een herkansing moet doen.
beantwoord 13 juni 2017 door marlou (560 punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Je kunt het tentamen inderdaad in augustus afleggen - en de tentamencasus blijft hetzelfde, dus die kun je dan ook nog gebruiken!
beantwoord 14 juni 2017 door gjp (69,380 punten)
...