Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

In de schaal IPPA vader, staat dat bijv 10 moet worden gehercodeerd in de regel van 'veilige hechting', maar niet in die van 'communicatie'?

0 leuk 0 niet-leuks
In de schaal IPPA vader, staat dat bijv item 10 moet worden gehercodeerd in de regel van 'veilige hechting', maar niet in die van 'communicatie'? Ik wil wel de hele schaal gebruiken. Moet ik hercoderen of niet? thanks
gevraagd 16 juni 2017 in Psychologisch Survey (PS) door 851900872 (280 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Volgens mij hoeft IPPA item 10 niet gehercodeerd te worden, noch in de totaal schaal over veilige hechting noch in de subschaal over communicatie,  want ze zijn niet grijs gearceerd (zie tabel). Open het databestand en bestudeer de aard van IPPA-items samen met de antwoordcategorieën, en de tabel.  Ik heb nog geen foutje kunnen ontdekken.
beantwoord 16 juni 2017 door Rolf van Geel (10,200 punten)

Oh je hebt gelijk, ik zit er naast, slecht voorbeeld, toch wellicht een beetje te lang naar de cijfertjes gestaardfrown!? Items 2, 7, 9 en 11 zijn bij veilige hechting wel grijs en bij de andere schalen niet. Dat vind ik vreemd. 

Nogmaals, kijk goed naar de items (zie databestand) en aard van de schalen.
...