Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Wat doe je als condities op de voormeting verschillen en je dus een ANCOVA moet uitvoeren terwijl je geschreven hebt dat je de ANOVA wilt uitvoeren?

0 leuk 0 niet-leuks
In de virtuele bijeenkomst (S05281) wordt gezegd dat als je groepen vooraf niet gelijk zijn, je de voormeting als covariaat mee moet nemen. Hier kom je pas achter nadat je je eerste analyses hebt gedaan en dus eigenlijk al het onderdeel analysemethoden van het verslag hebt geschreven, waar je bijvoorbeeld hebt gezegd dat je de ANOVA gaat gebruiken. Hoe ga je hiermee om?
gevraagd 7 augustus 2017 in Psychologisch Experiment (PE) door 851861522 (1,430 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je kunt dit in je resultatensectie beschrijven. In je analysesectie zet je je voorgenomen analyses - maar je beschrijft niet de hele beslisboom van alle mogelijke uitkomsten en geplande vervolganalyses (dan zou die sectie altijd heeeeeeel lang worden). Zorg wel dat je in je resultatensectie duidelijk bent over je keuzes en onderbouwingen.

Als je wel een beslisboom op wil nemen, doe dit dan in de appendix en verwijs er naar vanuit je methodesectie.
beantwoord 7 augustus 2017 door gjp (70,800 punten)
...