Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Wat is het verschil tussen meetniveaus, operationalisaties en variabelen?

0 leuk 0 niet-leuks
gevraagd 15 november 2017 in Inleiding Data Analyse (IDA) door 852008259 (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 1 niet-leuk

 Meetniveaus (2.6) kunnen iets vertellen over welke statistische technieken/methodes je kunt gebruiken om de gegevens te verwerken. Er bestaan vier verschillende meetniveaus; nominaal, ordinaal, interval en ratio meetniveau. de niveau's zijn nominaal (naam), ordinaal (ordening), Interval (getallen zonder echt nulpunt), ratio (getallen met een nulpunt) Leeftijd. Zie eventueel math4all.nl wisk A H of V statistiek.

1.4 Een variabele is iets dat gemeten wordt in een steekproef. De variabele is iets dat varieert, of zo kunnen variëren. Een woonplaats zal variëren per deelnemer maar voor een deelnemer zelf is deze variabel niet variabel.

Operationalisaties zijn de link tussen theoretische constructen en de realiteit voorbeelden van operationalisaties zijn meetinstrumenten en manipulaties. 

beantwoord 20 december 2017 door F.Pera (350 punten)
...