Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

oneway repeated ANOVA

0 leuk 0 niet-leuks
in de opdracht one way repeated ANOVA - sportcasus - onlineopdracht; thema 3, 3.1.

op het einde moet je de hypothese testen en bepalen of de gemiddelden verschillen. In de antwoordsleutel staat dat je hiervoor de gemiddelden moet gebruiken maar ik heb dit gedaan via plot; grafiek, daarin zie je 'het aantal keren sporten' ook stijgen naar latere meetmomenten. uit de contrasten kan je dan halen dat deze verschillen significant zijn.

Moet je voor het tentamen de gemiddelden gebruiken? of is het ook goed als je deze conclusies bevestigd met de grafiek?
gevraagd 28 januari 2018 in Experimenteel Onderzoek (PB0402 en S05281) door winnie_vervloet (500 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je gevolgde procedure klinkt op zich helder en in orde. Als je contrasten hebt getoetst heb je ook de one-way ANOVA gebruikt, dus op zich is je antwoord weinig anders. Het is wel handig om beide methoden te beheersen dus probeer het ook via de 'traditionele route' in de vingers te krijgen.

Op het tentamen (CBI) zal niet op dit detailniveau gevraagd worden naar oplossingen. Voor het verslag maakt het ook weinig uit, zolang alle relevante statistieken maar op papier staan, en je toetskeuze voldoende helder is.
beantwoord 30 januari 2018 door Ron Pat-El (49,140 punten)
...