Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Tentamencasus Inleiding Data Analyse - variabelecategorieën

0 leuk 0 niet-leuks
Bij de tentamencasus 'Een theorie van emotie' voor het vak IDA, zijn de laatste vijf variabelen (de zelfgerapporteerde reacties) op een schaal. Onder de tabel staat dat we deze moeten interpreteren als hebbende een intervalniveau. Maar hoe kan ik die verschillende schalen in mijn variable view aanbrengen? Of is dat niet nodig?

Hartelijke dank voor elke tip!
gevraagd 24 mei 2018 in Inleiding Data Analyse (IDA) door Helena (240 punten)
Wat bedoel je met 'schalen'? Bedoel je hoe je die vijf variabelen kunt middelen? Of bedoel je iets anders?
Beste, bij deze vijf variabelen staat er in de kolom 'Categorieën' telkens: 'Schaal van 0-3'. Maar ik slaag er niet in dit aan te brengen in SPSS in mijn variable view. Bedankt!

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ah, ik begrijp wat je bedoelt, sorry. Voor intervalvariabelen geef je normaal inderdaad niet in de variable view aan te geven welke waarden mogelijk zijn. Dit kun je wel doen, door value labels te specificeren; die zou je dan dezelfde naam kunnen geven als de waarden, dus 0=0, 1=1, 2=2, en 3=3.
beantwoord 11 juni 2018 door gjp (69,180 punten)
Ik zie het, heel erg bedankt voor de hulp! Mvg, Helena
...