Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Is een brievenweger echt betrouwbaarder dan andere weegschalen?

0 leuk 0 niet-leuks
In het antwoord op verwerkingsopdracht 1.2.1 wordt gesteld dat brievenwegers betrouwbaarder zijn dan de kofferweegschalen op een vliegveld omdat de absolute meetfout bij een brievenweger altijd kleiner zal zijn dan bij een kofferweegschaal. Is het niet logischer om te kijken naar de meetfout in relatie tot wat er gemiddeld of minimaal/maximaal gemeten moet worden?
gevraagd 4 juni 2018 in Inleiding Data Analyse (IDA) door roos bloem (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Eens, ik denk dat dat dit voorbeeld meer tot haar recht was gekomen wanneer een analoge keukenweegschaal met een digitale keukenweegschaal werd vergeleken.

Het idee blijft eigenlijk hetzelfde: de brievenweger wordt 'op het oog' bekeken en relatief aan wat het weegt met veel ruis rond het 'ware' gewicht. De kofferweegschaal is digitaal en zal relatief aan wat het weegt weinig ruis vertonen rond het 'ware' gewicht.
beantwoord 5 juni 2018 door Ron Pat-El (49,140 punten)
...