Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

omzettten van labels naar namen ivm leesbaarheid

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

Hoe zorg ik ervoor dat in SPSS ik in de output de namen (ASQ_1, HSL_10...) zie in plaats van de lables (: Over het algemeen vind ik mezelf een waardevol persoon (ASQ - VERTROUWEN) / Ik vertrouw andere mensen en vind het fijn wanneer anderen op mij kunnen rekenen (HSL - ZEKER) ). Dat leest gemakkelijker.

Ik stel de vraag nav P0802 maar denk dat het een algemene SPSS-vraag is, vandaar de gekozen categorie.

Alvast dank, Petra
gevraagd 9 december 2018 in Anders door P85 (1,140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dit kan via:

  1. Edit -> Options...
  2. Ga naar de tab 'Output'
  3. Bij 'Pivot Table Labeling' heb je twee drop-down menu's. 
    1. Als je de eerste aanpast dan pas de outputlabeling van variabelen aan. Bijvoorbeeld door 'Labels' krijg je ASQ - ZEKER in plaats van @ZEKER, Als je 'Names and Labels' kiest dan krijg je de SPSSvariabelenaam, en het label (bijvoorbeeld @ZEKER ASQ-ZEKER). 
    2. De tweede (Variable values in labels shown as) kun je aanpassen. Als je kiest 'Labels' dan zie je in een output-tabel enkel het label dat bij een antwoordcategorie hoort (bijvoorbeeld man-vrouw in plaats van 1 of 2). Als je kiest voor 'values and labels' dan krijg je zowel het getal dat in de dataview te zien is (bijvoorbeeld 1 of 2) én het value-label (bijv. man, vrouw). 
beantwoord 10 december 2018 door Ron Pat-El (48,600 punten)
Dank je wel!!

Ik was wel bij Edit& Options gekomen maar ben daar verdwaald geraakt.
names&labels op de Y-as; names op de X-as
...