Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Verwijderen cases m.b.v. 'select if'

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben bezig met de datascreening en heb m.b.v. Mahalanobis distances de outliers gevonden. Middels het kopje data --> select cases wil ik de cases eruit filteren die een significant hoge mahalanobis distance score hebben. Deze heb ik in de kolom 'outlier' laten zetten en heb zo drie kolommen gemaakt voor de data die ik wil gaan gebruiken. Ik heb aangegeven dat alleen cases met een 0 in de kolom outlier mee te laten nemen in de analyses. Omdat blijkbaar sommige cases geen scores hebben op bepaalde items, hebben zij geen score op de outlier, dus geen 0 of 1,  en worden deze cases ook niet meegenomen in de analyse. Zijn dit dan missing values waarvan het goed is dat deze niet mee worden genomen in de analyse?

gevraagd 18 juni 2019 in Cross-sectioneel Onderzoek (PB0802) door wvermeule (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hier zijn nauwelijks richtlijnen voor te geven. Als het je daardoor niet veel cases gaat missen, kun je overwegen om die cases te verwijderen. Mvg, Rolf
beantwoord 18 juni 2019 door Rolf van Geel (10,860 punten)
97 cases, 11 verwijderd
...