Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Klopt de maximale dichtheid in toeliching in tekst bij fig. 2.2.10 wel? (cursus IDA)

0 leuk 0 niet-leuks
In par 2.2, subpar 'histogrammen versus density plots' wordt in de toelichtende tekst bij fig. 2.2.10 geschreven: "[...] in het derde plotje in het voorbeeld is de maximale dichtheid ongeveer 1.6."

Eerder werd in deze subpar geschreven: "[...] density plots hebben normaal altijd precies een oppervlakte van 1." en verderop "[...] de totale dichtheid van 1 moet immers over een hoop getallen worden verdeeld."

Ik snap dat een density plot een opp van max 1 heeft. Ik snap ook dat je de opp. van histogrammen in een andere schaal moet zien. Wat ik niet snap is waarom er in de toelichting het getal 1.6 staat. Zeker niet gezien de eerdere verwijzingen naar een maximum van 1. Een getal van 0.6 (dus <1) had ik nog kunnen begrijpen. Kunt u dit aub voor mij verduidelijken?

mvg, Ilse
gevraagd 20 juni 2019 in Inleiding Data Analyse (IDA) door anoniem (320 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het gaat om de breedte. Kijk eens naar de X-as. Het stukje met een hoogte van 1.6 is maar heel smal, dus de oppervlakte van dat stukje is dus veel minder dan 1. Stel dat een densityplot een piek heeft van 80 (dus 80 keer 1). Dan kan die piek best maar .001 breed zijn, waardoor de oppervlakte maar .001 * 80 = .08 is. Dan is er nog .92 over voor de rest van de density plot.
beantwoord 17 juli 2019 door gjp (70,220 punten)
...