Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Codering betrouwbaarheidsinterval correlatie opdracht 4.8.5 klopt niet in 'zelf analyseren' van werkboek (cursus IDA)

0 leuk 0 niet-leuks
Beste docent,

In het digitale werkboek - onderdeel 'Zelf analyseren in de praktijk', subpar 'Het verband tussen twee intervalvariabelen: de correlatie' - klopt de SPSS-codering niet voor correlatieanalyse met betrouwbaarheidsinterval.

Bij de 2e coderingsregel (BOOTSTRAP [...]) ontbreekt de punt op het einde. Hierdoor geeft SPSS een foutmelding dat je niet twee keer 'variables' mag gebruiken. Je krijgt dus nooit het 95%-betrouwbaarheidsinterval te zien!

Uit een vergelijking van de codering die gegeven wordt in de toelichting op het antwoord bij opdracht 4.8.5 concludeerde ik uiteindelijk dat de punt ontbrak.

Het kan toch niet zijn dat ik de eerste student ben die hier tegenaan loopt?! Willen jullie dit a.u.b. in het werkboek onderdeel 'zelf analyseren' aanpassen.

gr Ilse
gevraagd 29 juni 2019 in Inleiding Data Analyse (IDA) door anoniem (320 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bedankt voor het doorgeven, dit zal binnenkort worden aangepast in het cursusmateriaal.
beantwoord 12 juli 2019 door Natascha de Hoog (9,800 punten)
...