Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

3 open antwoorden samenvoegen in 1 tabel?

0 leuk 0 niet-leuks
Hi allemaal,

Het lukt mij niet om een overzicht te krijgen van de 3 open antwoorden in SPSS. Ze zijn naast elkaar ingevoerd, hetzelfde gecodeerd maar (nog) niet onderling gekoppeld. Ik wil graag 1 tabel krijgen waarin per groep te zien is hoe vaak de verschillende antwoordcategorieën voorkomen, zonder dat ik een tabel krijg waarbij het 3 keer onder elkaar staat (deze dus samenvoegen)

Weet iemand toevallig hoe ik dit kan doen?

Alvast bedankt!
gevraagd 21 oktober 2019 in Methodologie door okky1234 (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Even samenvoegen via analyze -> tables -> multiple respons
beantwoord 22 oktober 2019 door Melinth (160 punten)
Dankjewel! Nu kunnen mensen meerdere keren hetzelfde aangeven bij de vraag, en alles waar 1 iemand dus vaker 'hetzelfde' antwoord geeft pakt hij dit dus maar 1 keer... Snap jij misschien hoe hij daar ze allemaal pakt en niet maar 1 keer (bijv. drie keer op dezelfde vraag een 0) moet dus 3 keer 0 aangegeven worden
...