Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Is er een handleiding over hoe qualicoder werkt?

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

Ik vraag me af of er een handleiding is voor Qualicoder aangezien het met nu nog niet lukt er gegevens in te krijgen. Ik heb al op youtube en dergelijke gezocht en de tutorial gelezen van qualicoder, deze is zeer beknopt. Gr. Marianne
gevraagd 4 december 2019 in Kwalitatief Onderzoek (oude cursus Observatie & Interview) door MarianneC77 (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er is een tutorial (hoewel die over een iets oudere versie van het programma gaat) op http://qualicoder.com/pagina/4/tutorial.html.

Maar in principe laad je de bronnen, en kun je vervolgens bij 'start coding' fragmenten van de bron selecteren en aangeven welke code je wil toepassen, in een notedop.
beantwoord 4 december 2019 door gjp (69,180 punten)
De tutorial is zeer summier en beschrijft slechts de toe te passen handelingen. Zodra er vragen ontstaan tijdens die handelingen, hetgeen onvermijdelijk is bij iets nieuws, ben je kansloos en loop je vast. Zowel op dit platform als via de mail wordt nauwelijks gereageerd. Qualikolder.
...