Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Waarom moet er bij opdr 2.3.1 (hypothese 1) gekozen worden voor een t-toets voor gelijke varianties inplaats van ongelijke varianties?

0 leuk 0 niet-leuks
KDA Bij opdracht 2.3.1. moet er een t-toets worden uitgevoerd bij hypothese 1, zonder SPSS en dus zonder Levene's toets. De varianties van de onafhankelijke variabelen zijn 18.84 en 35.05. Dat lijkt mij ongelijk en ik heb daarom gekozen voor een onafhankelijke t-toets voor ongelijke variabelen. In de terugkoppeling staat nu dat ik een t-toets voor gelijke varianties had moeten kiezen. Hoe had ik kunnen weten dat de variabelen alsgelijk moeten worden beschouwd? (Ervan uitgaande, dat de terugkoppeling correct is)
gevraagd 17 september 2014 in Bivariate statistiek door MartineHasselman (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Deze vraag is (kennelijk :-)) reeds beantwoord: zie http://oupsy.nl/help/408/fout-bij-terugkoppeling-opdracht-onderzoekspracticum-kwa.

beantwoord 17 september 2014 door gjp (69,620 punten)
...