Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Bij het openen van `werkwijze.sav` binnen opdracht 1.3 met SPSS volgt er een foutmelding `toepassing is niet gevonden`. Wat gaat er mis?

0 leuk 0 niet-leuks
De foutmelding verschijnt ook na het proberen te downloaden van `werkwijze.sav` in een aparte map op de computer. SPSS is niet te openen na downloaden.
gevraagd 18 september 2014 in Kwantitatieve Data Analyse (KDA) door 850543102 (160 punten)
Ik heb op een aantal computers geprobeerd het bestand te openen, en krijg jouw foutmelding niet gerepliceerd. Kun je wellicht stap-voor-stap aangeven wat je doet. Herkent je computer de .sav extensie wel als een SPSS-bestand? De foutmelding lijkt erop te wijzen dat hier het probleem ligt.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ga naar het eerste punt van het dynamisch cursus menu± onderzoekspracticum kwantitatieve data-analyse en scroll naar beneden, naar punt 3 (gebruik van SPSS bij deze cursus) om `werkwijze.sav` te openen door te klikken. Ik kies voor `openen met: SPSS.DataDocument (standaard), waarna vervolgens de foutmelding `toepassing is niet gevonden` verschijnt. Als ik kies voor `bestand opslaan`, verschijnt dezelfde foutmelding bij de downloads.

SPSS is wel te vinden op de computer, maar kan ik niet openen. Kan het zijn dat deze niet volledig is gedownload, waardoor de toepassing niet gevonden kan worden? Is het in dat geval mogelijk om het nog eens te downloaden met dezelfde kortingscode?

En wat te doen als de computer .sav extensie niet als SPSS bestand herkent?
beantwoord 19 september 2014 door 850543102 (160 punten)
Waarschijnlijk heb je SPSS inderdaad niet goed geinstalleerd. Ik zou dit nogmaals proberen. Je kunt dezelfde code gebruiken.
...