Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

In IDA oefententamen 1&2 vraag 66: over samenhang in populatie nav significante t-test --> kan iemand mij dit uitleggen?

0 leuk 0 niet-leuks
In IDA oefententamen 1&2 vraag 66: over samenhang in populatie nav significante t-test. Ik begrijp niet waarom een significante t-waarde een samenhang in de populatie indiceert. 'Samenhang' doet mij ten eerste denken aan correlatie, en ten tweede betekent een significante t-test een verschil in gemiddelden: is dat dan wat betekent 'samenhang in de populatie'? Kan iemand mij dit uitleggen?

Bedankt!
gevraagd 21 januari in Inleiding Data Analyse (IDA) door clairevdwal (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Wanneer je kijkt of er een verschil zit in 2 categorieen van een nominale of ordinale variabele op een interval variabele, kun je dit net zo goed zien als de samenhang tussen die categorische variabele en de interval variabele. Een significante t-toets betekent dus dat er verschil zit tussen de categorieen die je vergelijkt op een afhankelijke variabele, wat je ook kun interpreteren als een samenhang tussen je onafhankelijke variabele en je afhankelijke variabele.
beantwoord 21 januari door Natascha de Hoog (8,860 punten)
Ik begrijp het, dankjewel!
...