Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Link werkt niet?

0 leuk 0 niet-leuks

In onderstaande tekst (Youlearn->Methoden en Statistiek->Mediatie en Moderatie->Methodologie in scripties en bachelorthesen) werkt de link bij mij niet; ik krijg de melding: “niet veilig” en “Page 404 Not Found;” wil iemand hier zo vriendelijk zijn de juiste link te plaatsen?

5. Worden effecten van een manipulatie beïnvloed door een derde construct?

Deze invloed van een derde construct op de aard of omvang van het causale verband tussen twee andere constructen heet moderatie (het derde construct modereert dat verband). Ook bij deze vraag is sprake van causaliteit. Zie bijvoorbeeld: http://www.ehps.net/ehp/index.php/contents/issue/viewIssue/ehp.v14.i1/ehp.v14.i1.fullModeratie wordt onderzocht door een interactieterm te toetsen. Het toetsen van moderatie en interactie effecten wordt daarom vaak als synoniem gezien.

gevraagd 25 maart in Methodologie door Pregunta (3,160 punten)
bewerkt 31 maart door Pregunta

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...