Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Hoe bereken ik het betrouwbaarheidsinterval van omega2?

0 leuk 0 niet-leuks
In de uitleg van opdracht 7.2.1, inleiding data analyse, worden de betrouwbaarheidsintervallen van omega2 weergegeven. Ik snap hoe ik omega2 bereken, maar hoe bereken ik met SPSS de betrouwbaarheidsintervallen van omega2? Moet ik deze betrouwbaarheidsintervallen kunnen berekenen voor het tentamen?
gevraagd 24 juni in Inleiding Data Analyse (IDA) door Hanne (200 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
In de cursus worden veel betrouwbaarheidsintervallen gegeven, die helaas niet met SPSS op te vragen zijn. Het is niet noodzakelijk dat je die zelf kunt berekenen, ook zal er voor het tentamen niet gevraagd worden zelf effect sizes te berekenen, of welke berekening dan ook. Er zitten wel berekeningen in de cursus zodat je begrijpt hoe het werkt, maar je hoeft alleen in staat te zijn analyses te doen met software, waarbij voor SPSS geldt dat je alleen hoeft te kunnen wat hiermee kan.
beantwoord 25 juni door Natascha de Hoog (8,860 punten)
geselecteerd 25 juni door gjp
...