Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

opdracht 2.4.3 longitudinaal, interpretatie figuur

0 leuk 0 niet-leuks
Bij opdracht 2.4.3 voer ik de coefficienten in in het excel-programma. Ik krijg keurig de figuren zoals in de uitwerking. In de uitwerking staan de figuren echter gelabeld op therapievorm. Hoe weet ik nu, vanuit de data, welke figuur bij welke therapievorm hoort? En hoe weet ik uberhaupt dat het om een splitsing in therapievorm gaat, en bijvoorbeeld niet op hoge en lage kosten...?
gevraagd 18 september in Longitudinaal Onderzoek (PB1702) door 851571148 (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je moet inderdaad wel weten wat je doet in excel en eventueel de labels aanpassen in excel. Het is hierbij tevens belangrijk om de codering van de variabelen in gaten te houden, want dat bepaalt de interpretatie van de MRA parameters.

Als je een analyse uitvoert met een andere dataset (met andere namen van variabelen en andere codering van de moderator) dien je secuur na te gaan hoe de analyse inricht in spss zodat je zinvol met het excel hulppprogramma kunt werken.

MvG, Rolf
beantwoord 21 september door Rolf van Geel (10,860 punten)
...