Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Ik heb SPSS geïnstalleerd maar zie geen databestanden staan

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb SPSS op mijn computer geïnstalleerd. In het onderzoekspracticum dat ik momenteel bestudeer, wordt er verwezen naar verschillende databestanden. Wanneer ik een bestand tracht te openen in SPSS zie ik echter geen databestanden staan. Waar vind ik die?
gevraagd 21 januari 2013 in Kwantitatieve Data Analyse (KDA) door fvacker (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je SPSS geïnstalleerd hebt en (voor de eerste keer) opstart, verschijnt er een scherm met als kopje 'SPSS for Windows' en de vraag 'What would you like to do?' Druk op 'Cancel', er verschijnt automatisch de SPSS Data Editor, een van de schermen van SPSS.

In de bovenste (blauwe) regel staat de naam van dit venster. Dit venster is bedoeld om naar de variabelen en de gegevens van een databestand te kijken. De SPSS datafiles die u nodig hebt voor de studietaken de onderzoekspractica staan in het elektronisch werkboek (of op Studienet bij oudere modules).
beantwoord 21 januari 2013 door fvacker (510 punten)
...