Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Wat zijn meetwaarden?

0 leuk 0 niet-leuks
Zijn meetwaarden de uitslag van de metingen bij de onderzoekseenheden (deelnemers) of zijn het de mogelijk te meten datapunten van een meetinstrument?
gevraagd 21 november in Inleiding Data Analyse (IDA) door Mijntje (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Neem een 5-punts-schaal van 1-5.

De meetwaarden van dat meetinstrument zijn 1, 2, 3, 4, en 5.

Als dit meetinstrument wordt toegepast resulteert uit elke toepassing zo'n meetwaarde (of een missende waarde als er iets fout gaat; of een andere, niet-geldige waarde, als er iets anders fout gaat).

Als het meetinstrument bij meerdere mensen wordt toepegast, en als we er even vanuit gaan dat er nergens iets fout gaat, resulteert dat voor elke deelnemer (onderzoekseenheid) in een van die vijf meetwaarden.

Die meetwaarden zijn datapunten.

Een datapunt is dus een gemeten meetwaarde bij een onderzoekseenheid.

Een meetinstrument heeft dus een gegeven aantal meetwaarden, zelfs zonder dat er datapunten zijn. Als het meetinstrument wordt toegepast, worden datapunten geproduceerd waarbij elk datapunt voor elke onderzoekseenheid een meetwaarde representeert.

Het is dus goed mogelijk dat niet alle mogelijke meetwaarden van een meetinstrument voorkomen in een datareeks met datapunten (maar dat zijn dan nog steeds mogelijke meetwaarden van het meetinstrument).

Beantwoord dit je vraag?
beantwoord 23 november door gjp (70,250 punten)
geselecteerd 23 november door Mijntje
...