Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Indien je in een paper wenst te citeren uit / refereren naar bepaalde wetgevingsstukken (gaande van de wet over koninklijke besluiten tot hoorzittingen van Parlement, Senaat of Kamer), hoe pak je dit dan het best aan?

Een vluchtige blik op het internet bevat enkele APA-regels (bijvoorbeeld http://lib.westfield.ma.edu/legalapa.htm), maar deze regels blijken streekgebonden of er wordt verwezen naar Bluebook.

Is er iemand die ervaring heeft met het citeren uit wetgevingsstukken? Welke regels dienen er op (Europese bodem) gevolgd te worden?

in APA regels door (220 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

De APA geeft hiervoor inderdaad geen richtlijnen. Er is wel een Nederlands boekje waarin die richtlijnen worden beschreven, dat toepasselijk "Leidraad voor juridische auteurs" heet. Zie deze link op Worldcat. Door je stad in te vullen, zoekt Worldcat gelijk naar bibliotheken in de buurt waar ze dat boekje hebben.

door (77.7k punten)
...