Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Opdracht 4.3.2 geeft in een gele tabel de p waarden van 3 verschillende modellen. Ik  begrijp echter niet hoe je aan deze p waarde komt.

Het berekenen van de ICC begrijp ik. Als we model B1 als voorbeeld nemen is daar de ICC 0,005/(0,005+0,457) = 0.0108. Dus 1% van de variantie wordt verklaard door de competentie van de docent. Maar waar komt dan de p waarde die bij deze correlatie hoort vandaan?

edit; ik twijfel ineens of ik wel de goede G gebruik. G is de variantie in het model die afhankelijk is van de groep. Er worden in de tabel estimates of covariance parameters 2 estimates gegeven; die van het intercept van subject teacher en die van competentie van subject teacher. Wat representeren deze waarden nu precies?
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (420 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je kunt zelf zoeken in de vraagbaak:

Een soortgelijke vraag is al eerder beantwoord.

https://onderzoeksvragen.ou.nl/index.php/7189/hoe-bereken-ik-de-p-waarde-bij-een-chi-kwadraat?show=7189#q7189
door (13.0k punten)
...