Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij opdracht 4.3.2 staat in de terugkoppeling:

De N per variabele blijft steeds 552, waaruit in ieder geval lijkt te blijken dat er geen missing values zijn.

Er zijn in totaal 557 rijen, en voor de variabelen competence, relatedness en autonomy zijn er  552 gevuld.

Maar daaruit kun je niet de conclusie trekken dat er ook 552 complete rijen zijn (ook niet als je het beperkt tot alleen de variabelen waar je bij deze analyse naar kijkt). Er zitten rijen in de dataset waar van deze 3 variabelen er maar 1 of 2 gevuld zijn. Een voorbeeld is rij 95, daar ontbreekt een waarde voor Competence.

Ik ben me ervan bewust dat de terugkoppeling heel voorzichtig geformuleerd is ("lijkt te blijken dat...") en dus strict genomen niet fout is. Maar op basis van de data zou ik in dit geval wél zeggen dat er missing values zijn (en die rijen weglaten uit de analyses). Is dat ook goed?

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (660 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Je hebt helemaal gelijk, er zijn wel degelijk enige missings. Dus de tekst is niet helemaal corrrect. Als je meer in detail naar de data kijkt, zie dat er datapunten ontbreken. De N = 552 voor deze variabelen is dus misleidend. MvG, Rolf
door (13.0k punten)
geselecteerd door
...