Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Uit het antwoord op de vraag begrijp ik dat het slim is om / REPEATED dus wel op te nemen, om de correlaties tussen de opeenvolgende metingen op te nemen. Bij het antwoord van 6.1.2.4 staat dit niet in de syntax. Moet je dus tich zowel de variabele Day opnemen bij fixed effect, en dan ook REPEATED? En een aanverwante vraag: als je een empty model maakt, als start van je analyses multilevel herhaalde metingen, zet je dan wel meteen REPEATED in deze eerste syntax zonder predictoren? Of doe je dat later?

Hartelijke groet,

Esther van Essen
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (240 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je hoeft niet perse een REPEATED statement op te nemen in een SPSS MIXED analyse. Het is manier om direct de correlationele structuur tussen opeenvolgende metingen te modelleren. Je zou zelf kunnen proberen wat een empty model met een REPEATED doet, het is een geen gek idee. Een echt empty bevat geen fixed effecten en een random intercept. Bedenk dat voor longitidinale data vaak als startpunt een model wordt gekozen met een FIXED voor TIJD (DAY) en een random intercept. MvG, Rolf
door (13.1k punten)
...