Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
L.S.

Ik ga binnenkort een quasi-experimenteel onderzoek uitvoeren (vier groepen, pre-post meting) bij leerlingen in 3-havo. De uitkomstvariabelen (zelfregulatie, self-efficacy) worden in ieder geval beïnvloed door leeftijd/ geslacht. Ik wil voor mijn hoofdanalyses weten of er een (significant) verschil is in gemiddelde leeftijd van de groepen en de verdeling jongen-meisje binnen de groepen. Deze gegevens verzamel ik voorafgaand aan het onderzoek en staat los van de dataverzameling. Oftewel: als de leerlingen de vragenlijsten invullen, vullen zij geen geboortedatum en geslacht in. De pre-post-meting link ik aan elkaar door een code via onderzoekscode.nl.

Mijn vraag is: in hoeverre moet in aangeven dat hier sprake is van verzamelen van persoonsgegevens? Omdat ik als docent op de school werk, kan ik namelijk bij de leerlingengegevens van de te onderzoeken groepen. Bovendien vullen de leerlingen díe gegevens niet in tijdens de dataverzameling. Uit de meetgegevens kan ik niemand identificeren.
in Communicatie met proefpersonen (brieven, emails etc) door (400 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...