Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Voorbeelditem: mijn partner (vriend of vriendin) zou dat… nooit tegen hem/haar zeggen of altijd tegen hem/haar zeggen. Dit is verdeeld op een 7 punts-schaal. De aankruisvakjes zijn wel weergegeven, maar niet wat elk vakje betekent. Dus als iemand het tweede vakje van links aankruist, wat betekent dit dan? En hoe leg je het uit in het verslag als je alleen maar de uitersten weet van de puntschaal (nooit of altijd). 

Ik zit dan te denken in deze richtingen als de 2e van links aankruist is: dat mijn partner/vriend dit soms tegen hem of haar gaat zeggen of leg je dit uit als: meer geneigd te zeggen minder geneigd te zeggen ten opzichte van neutraal (middenvakje)?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.4k punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit is in principe een goede aanpak - maar let wel goed op dat je niet de indruk wekt dat de antwoordopties gelabelled waren. Je kunt beschrijven dat dit een unidimensionele 7-puntsschaal was die liep van nooit tot altijd waarbij alleen de ankers waren voorzien van labels. De aanname hierbij is dat in het responsproces van de deelnemers, ze die schaal mentaal als een gelijkmatig oplopende schaal zien, waarbij inderdaad antwoordopties bij 'nooit' lagere frequenties representeren dan antwoordopties bij 'altijd'.
door (77.7k punten)
...