Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Stel je hebt een quasi experimenteel pretest posttest control design.
       t0          t1
NR O1   x1  O2
NR O3         O4
Maar nu bepaal je dat je de pretest opneemt als covariaat. Dan betekent dat , dat je de pretest niet meer in je design op mag nemen. 
            t1
NR x1  O1
NR       O2
Maar dan kom je uit op een pre experimenteel bestaande groepen nameting only. Klopt deze redenatie? 
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Ik snap je twijfel, en goed dat je in ieder geval weet dat een covariaat geen deel van je design is. Ik zou hier denk ik een onderscheid maken tussen je ‘visuele weergave van het design ter verduidelijking aan de lezer’ en de meer formele definitie van een design in termen van hoe het de wiskunde van de ANOVA informeert. Dus ik zou voor het gemak nog wel t0 opnemen in het schema, zodat de lezer niet denkt dat je een pre-experimenteel design hebt.

 

Als dit toch niet lekker zit zou je nog kunnen overwegen om t0 niet in je weergave op te nemen, maar dan iets van een voetnoot te maken bij O1 en O2 dat deze worden gecorrigeerd voor de voormeting. Maar ik zou dit schema meer zien als een soort ‘flowchart’ van je experiment, dan als een formele beschrijving van het design

door (63.1k punten)
...