Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

BETREFT het vak PB0812!!
In YouLearn staat het volgende: Importeer de dataset in je statistische software en vergelijk het aantal rijen met de oorspronkelijke dataset om je ervan te vergewissen dat het trekken van je persoonlijke steekproef is gelukt.'

Ik weet niet goed waar ik precies naar moet kijken om te controleren of het trekken van mijn persoonlijke steekproef gelukt is. Ik heb namelijk in zowel de oude als de 'persoonlijke' evenveel variabele, namelijk 493 stuks. En in de oorspronkelijke party panel tref ik 941ID (deelnemers) en in de persoonlijke tref ik er 846. 

Kan iemand mij vertellen of het goed gegaan is, of dat ik ergens anders naar moet kijken om het te controleren? 

Met vriendelijke groet, 
Trix Kuijken 

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (160 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je kijkt op de verkeerde plaats. Er staat dat je moet kijken naar het aantal rijen en jij hebt het over het aantal kolommen. Die kolommen waar de variabelen in staan blijven precies hetzelfde, maar het aantal deelnemers wordt minder. Als dat dus gelukt is heb je minder rijen dan in het originele bestand.
door (44.6k punten)
Dank voor het antwoord.

Dan heb ik het goed gedaan toch? Want zoals ik hierboven omschrijf zijn mijn aantal deelnemers (ID) afgenomen!

Daarbij vroeg ik mij af of er ergens in de cursus een controle moment is waarbij wij als studenten de opgestelde onderzoeksvraag kunnen controleren bij jullie docenten? Want als die onderzoeksvraag niet juist geformuleerd is, is de hele opdracht fout.

Ik hoor het heel graag!

Mvg,

Trix Kuijken
Je levert gelijk je hele verslag in. Het kan inderdaad zijn dat je daar foutjes in hebt gemaakt, maar dat wordt niet in het hele verslag doorgerekend.
...