Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

verwerkingsopdracht 3.5.10 split file off : Onderzoekspraticum inl. Onderzoek

Hi,

Bij verwerkings opdr 3.5.10 krijg ik de opdracht split file off niet voor elkaar. Ik zie althans niets gebeuren in het bestand.

Dit lukt me niet via het syntax commando, maar ook niet via het menu.

Bij het menu is vrij duidelijk te vinden hoe ik het bestand split, maar ik zie nergens een knop om het weer terug te zetten.

Is er iemand die weet wat ik fout doe?

Punten in het commando nagekeken.

de opdr is 

DATASET ACTIVATE dat.

SORT CASES BY gender. SPLIT FILE LAYERED BY gender.

en daarna weer SPLIT FILE OFF.
alvast bedankt!
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)
Excuses het gaat hier om spss

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Om in SPSS via het menu Split file te doen, ga je in het menu naar de tab Data en dan klik je ergens onderaan op Split file. Rechts zie je 3 opties, waarvan de bovenste standaard aangevinkt is. Die bovenste optie analyseert alles in je databestand (is dus de "normale" stand), de andere 2 splitten je data. Om dus Split file aan te zetten kies je optie 2 of 3. Als weer verder wil analyseren met het hele databestand dan kies je weer optie 1.
door (44.6k punten)
Thx Natascha,

Dat doet het programma idd ook via reset of wat jij zegt optie 1 en ik zie nu rechts onderin het scherm ook de melding split by ... en na het "afzetten" is die weg

Punt is dat ik dan (visueel) nog wel naar de laatste sortering kijk> alle 1-en bij elkaar en zo ook de tweetjes. Ik dacht dus dat er niets gebeurde

 Bedankt voor je reactie Natascha
Klopt. Je krijgt weer de gehele dataset, maar de volgorde wordt niet teruggezet. Dat is niet belangrijk. Je kunt dat vast ook terugzetten, maar ik weet zo gauw niet hoe.
Dan zal dat niet belangrijk zijn

top!
...