Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag bij verwerkingsopdracht 4.7.2

Als er in het kader van nulhypothese-significantietoetsing twee pp-waarden worden berekend, hoe groot is dan, op basis van bovenstaande tabel, de kans dat er géén type 1-fout wordt gemaakt?

  • Klik hier om het antwoord te tonen.

    De kans dat we geen type 1-fout maken als we 2 pp-waarden berekenen, is 90,25%90,25%. In de bovenste drie rijen van deze tabel wordt namelijk steeds minstens 1 type 1-fout gemaakt.

ik zie het staan maar zou echt niet weten hoe ik dit nu zelf zou moeten berekenen.(ook niet na t lezen van het antwoord) Ik was eerlijk gezegd ook op zoek naar die tabel lol

Iemand een idee?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Goed opgemerkt. De verwijzing naar de betreffende tabel is komen vervallen. Dit is inmiddels aangepast in youlearn. Aan de hand van die tabel en de uitleg zou je wel moeten kunnen achterhalen hoe je dit berekent.
door (47.3k punten)
geselecteerd door
super, het was meer : geen enkel idee hoe dit op te lossen.

bedankt!!!!
...