Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi, 

Ik probeer in Jamovi de frequentie tabel kloppend te krijgen met tabel H3.4.1 maar het lukt me niet de kolom Percentage Valid en de rij Total Valid te creëren. Hoe moet ik dit doen? Overigens lukt het me ook niet om tabel 3.4.2 voor elkaar te krijgen, zou hier ook hulp voor kunnen worden gegeven of moet ik hiervoor een aparte vraag stellen?

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=10428966542534109964

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=169427229009390572

Alvast bedankt. 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Alle voorbeelden en output in de cursus is gemaakt in R. Het is niet mogelijk om dit precies na te doen met andere software zoals jamovi. Dat is ook niet nodig, elk software pakket geeft vaak net iets andere weergave of wat details meer of minder.

Wel is het mogelijk om de meeste belangrijke statistieken uit te voeren dan wel na te doen. En jouw output laat zien dat dat dus prima gelukt is in jamovi. Het geeft niet dat je een kolom minder hebt, die is niet cruciaal.
door (47.3k punten)
Hoi Natascha, hartstikke bedankt wederom voor je antwoord! Ik ga zelf nog een keer kijkgen naar tabel 3.4.2 want dat lukt niet, maar mocht ik er niet uitkomen dan laat ik het weten. Fijn weekend lig
...