Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,
 
Ik ben mijn verslag voor OPE aan het afronden en ik heb een vraag ivm. de tweede hypothese over de rechtvaardigheid.
Ik heb meerdere analyses in SPSS gedaan maar ik kom er altijd op uit dat er bij het tweede meetmoment (PG1) het privé-gebruik bij een onrechtvaardige maatregel het meest is gedaald.
Is het mogelijk dat in mijn databestand het privé-gebruik vermindert na een onrechtvaardige maatregel? Dit lijkt mij onlogisch maar dit is toch wat er uit mijn factorial anova met repeated measures komt. Ik zou graag willen weten of dit kan kloppen aangezien ik nu mijn discussie aan het schrijven ben.
 
Alvast bedankt!
 
Met vriendelijke groet,
Jordi Lander
851092113
 
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
De datafiles worden willekeurig samengesteld uit een grotere datafile. Dit betekent dat in beginsel allerlei patronen mogelijk zijn. Daardoor is het niet mogelijk aan de uitkomsten te zien of de analyses goed zijn gedaan (net als in het echt; wat natuurlijk ook de bedoeling is, gegeven dat het een examen is). Het is dus goed mogelijk, wederom net als in het echt, dat de uitkomsten heel anders zijn dan oorspronkelijk werd verwacht. Het korte antwoord is dus "ja" :-)
door (77.8k punten)
geselecteerd door
...