Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

 

STATKNOW1/ FEAR1/ FEAR2

  • Boxplots hebben outliers in het rood in de YouLearn, dit krijg ik niet in Jamovi dus dit zal dan wel met het programma te maken hebben. Maar wat ik in de YouLearn niet begrijp, zijn de waarden die in het rood voorkomen aangezien het bereik van de scores tussen de 0-100 zou moeten liggen toch en er dan geen waarde van bijv. 137 bovenin en 147 onderin zou moeten kunnen liggen? Overigens zou de waarde toch aan de ene kant van de boxplot de min waarde en andere kant max waarde van de range aan moeten geven (ipv aan beide kanten van de whisters lage en hoge waarden), zodat helder is wat de range is zeg maar? Of zie ik dit nu allemaal verkeerd? 
Bedankt vast. 
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het zijn geen waarden, maar respondent nummers. Dus in deze opdracht scoort deelnemer 9 extra hoog en deelnemer 91 extra laag. In jamovi wordt dit niet zo vermeld, maar dat is ook niet noodzakelijk. Het enige wat je met een boxplot moet kunnen is deze meenemen als een van de dingen die je bekijkt om te bepalen hoe de data verdeeld is.
door (46.9k punten)
aaaah helder!!! Dankje!!
...