Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag mbt correlatie matrix interpretatie. Tabel 19.2. Er staat in de tekst dat de p-waarde de kans uitdrukt dat de bijbehorende of een extremere steekprvefcorrelatie wordt gevonden,.....deelnemers. Echter wanneer, men de voorbeelden aanhaalt, zoals bijv correlatie lichaamsgewicht en navellengte zegt men dat 3.1% van de correlaties in de nulhypothese steekproevenverdeling hoger is dan 0.48 of lager dan -0.48. Maar het zou dan toch hoger of gelijk aan 0.48 en lager of gelijk aan -0.48 moeten zijn als je de p-waarde interpreteert zoals hierboven beschreven staat? Of zie ik het nu verkeerd? 

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=15590065466137177959

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Goed opgemerkt. Het mooi volledige antwoord is altijd "gelijk aan of extremer" maar vaak spreker we van "gelijk aan" dan wel "extermer" terwijl we gelijk aan of extermer bedoelen.
door (41.2k punten)
Dank Natascha
...