Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hi,

Ik werk in SPSSen krijg andere waarden bij de kurtosis van 6 van de 8 variabelen dan 8.1 output geeft. Alle ander waarden komen wel overeen.

Kan het zijn dat ik iets verkeerds doe?

ik krijg condition -1.362 gender -2.010 dat komt overeen vlgs mij

maar aggres imitative -.3.92, agress mallet -0.73 , aggress sitting .159, aggres nonimimat .003, aggres gun .220, aggres total -.363

alle andere beschrijvingsmaten kloppen wel mean, sd, skewness.

ik heb ze opgevraagd via SPSS:

Analyze> descriptive statistics> Descriptives
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn verschillende formules om (bijna elke) statistiek te berekenen, zo ook bij Kurtosis. Kennelijk wordt deze net iets anders berekend in R dan in SPSS. Dat is niet erg, want we interpreteren ze ook niet absoluut. Of je nu een kurtosis vindt van -.39 in R of 0.42 in SPSS, dat betekent nog steeds "een kleine afwijking". Je doet dus alles goed. Alleen als je echt hele andere uitkomsten krijgt moet je je afvragen of je iets verkeert doet.
door (49.7k punten)
Ok duidelijk.

Dank!
...