Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi Natascha, 

In bijgevoegde tekst staat dat als de regressielijn doorgetrokken wordt dat er een voorspelde waarde van -2.05kg en snavelhoogte van 2.14cm is. Maar als ik naar de regressie lijnen kijk voor beiden en die doortrek dan kom ik absoluut niet aan die data, maar valt het voorspelde gewicht bij x=0 rond 3.4kg en navelhoogte 1.80cm. OF zie ik dit nu verkeerd, ik gebruik hierbij fig. 28.6.

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=4176983649913963624

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)
of wordt bedoeld dat je de regressielijn naar beneden moet richting de x-as moet trekken totdat de regressielijn de x-as raakt?

Misschien kan dat beter worden aangegeven/uitgelegd.Kan het namelijk even niet goed visualiseren hoe ik precies bij de genoemde waarden zou moeten komen.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Wat hier bedoeld wordt is dat als je de lichtgroene lijn in figuur 29.7 (of 29.7) zou doortrekken totdat je kwam bij 0 op de x-as dan hoort hierbij een waarde op de y-as van -2.05. Het is wat lastig om dat ook echt te doen met de figuur omdat de schaal de schalen op de x en y as wat beperkt zijn. Maar het gaat er ook niet om of je de lijn kunt doortrekken, maar hoe het er uit zou zien als je dat zou doen. Dit voorbeeld is bedoeld om te illustreren hoe je een intercept kunt interpreteren.
door (44.2k punten)
Dankje Natascha, ik wist wel hoe ik het dacht te moeten doen maar ging twijfelen omdat ik idd het niet zelf in vb passend kreeg. Maar helder.
...