Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

De bijhorende figuren maken een onderscheid tussen een klein, middelgroot en groot verschil op een confounder, maar hoe weet je dat er een klein/middelgroot/groot verschil is? 

De tekst begint: "Bij een grote steekproefomvang is de kans dat een willekeurige confounder tussen twee groepen verschilt kleiner dan bij een kleine steekproefomvang. In onderstaand figuur is dit te zien."

Dit komt overeen met uw antwoord op mijn eerste vraag -> ik zou dan verwachten dat ik in de figuur maar 1 lijn zou zien in de figuur, maar er zijn er drie. Vanwaar komt ineens het onderscheid tussen een klein, een middelgroot en een groot verschil?

gerelateerd aan een antwoord op: Kans op ongelijke groepen bij randomisatie
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In dit stuk wordt uitgelegd wat de kans is op ongelijke zoeken als je gebruik maakt van randomisatie. Dat kun je dus ook zien als dat de data verschilt op een of meer confounders. Nu heb je dat bijna altijd wel, dat groepen verschillen op iets. Dus belangrijk dan OF er verschil is, is wat de kans is op een verschil en hoe groot dit dan wel niet is. Dat wordt weergegeven in die figuren.

Dat is dus een illustratie van de kans dat als je een experiment uitvoert waarbij je randomiseert maar toch verschillen hebt op bepaalde variabelen. En dit is apart weer gegeven voor een klein, middelmatig en groot verschil.

Dit onderscheidt is belangrijk omdat het veel erger is om een groot verschil dan een klein verschil te hebben. Door het op te splitsen op grootte van het verschil zie je ook in de verschillende figuren dat die kans anders loopt voor kleine dan grote verschillen naarmate er meer confounders zijn.
door (44.6k punten)
...