Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hi,

In 3.2 Verdelingsvormen en maten staat het volgende:

"De uitkomst van de diptest voor de flipperlengte van pinguïns is 0,035. Hieruit valt op te merken dat het niet erg waarschijnlijk is dat de verdeling meer dan één top heeft, oftewel waarschijnlijk is de verdeling unimodaal."

Ik geloof het direct, maar zou hier zelf nog geen interpretatie op los durven laten, die dan geeft dat het niet ws is dat de verdeling meer dan 1 top heeft. Is dat uit te leggen?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
De diptest werkt vergelijkbaar met de Skewness en Kurtosis. Dicht bij nul betekent niets aan de hand, naarmate het getal groter wordt neigt het meer naar meertoppig. 0,035 is zo klein dat je kunt stellen dat het eentoppig is. Er is geen harde regel wanneer het meertoppig is, daarom bekijk je de diptest ook altijd in combinatie met andere gegeven zoals een histogram.
door (49.7k punten)
geselecteerd door
helder en motiverend Natascha!
...